Voorwoord

Het is weer even geleden, soms loopt het gewoon even niet zoals het wilt. Je leven is een chaos en zo staat alles op zijn kop. Ik heb laatst weer 3,5e week geleden opgenomen gezeten. Het ging weer even niet goed en alles werd me teveel. Soms is genoeg gewoon genoeg en kan je niet alles in je eentje dragen. Alles voelt als een strijd en overleven, moeite met eten, moeite met slapen, moeite met mijn planning te organiseren , moeite met veranderingen. Het thema van mijn leven lijkt zo wel duidelijk, ik heb momenteel gewoon heel veel moeite met dingen.

Nu dat virus in het land is staat iedereen zijn wereld op zijn kop,mensen zijn gestresst en de winkels die je ingaat(en nog wel open zijn) die zitten vaak propvol met mensen met karretjes, voor mijn gevoel staat iedereen in de weg. Ik raak er uiterst geïrriteerd van. Ik heb geprobeerd alleen naar de winkel te gaan, nu onze begeleiding niet meer met ons samen naar de winkel mag, maar de drempel bleek toch te groot. Inmiddels loopt mijn boodschappen lijstje op, maar wanneer ik het weer kan halen weet ik niet, ik ben bang dat dit nog wel even gaat duren.

Nu er met het virus weinig doorgaat, wil het zeker niet zeggen dat ik niks te doen heb, mijn dagbesteding en gesprekken met psychologen en psychiaters gaan gelukkig gewoon door, hierdoor zijn mijn dagen gewoon goed gevuld. Toch zijn er momenten dat ik de behoefte heb om iets nuttigs te doen, ik probeer meer te wandelen, te sporten en heb van allerlei knutsel projectjes liggen waar ik zo af en toe nog is mee door ga, is het niet bij mijn dagbesteding dan is het wel gewoon thuis.

En binnenkort word ik ook nog is tante! Het is heel gek om dat proces van dichtbij mee te maken. De tijd vliegt en kleine zusjes worden dan groot.

Hoe nu verder met mijn blog?

Er gaat zeker het een en ander veranderen.

-Door omstandigheden heb ik ervoor gekozen het contract met mijn hulphond Mika te eindigen. Dit was een heel moeilijk besluit. Er zullen dus in de toekomst geen blogs meer komen over Mika, de oude blogs zullen wel blijven staan, want de avonturen die ik met Mika heb beleefd waren vaak wel fijne momenten.

– De komende blogs die er zullen verschijnen zullen verschillende thema’s zijn, waaronder minimalisatie. Iets wat compleet nieuw is voor mij , maar waar ik jullie graag in mee wil nemen. In de volgende blog zal ik jullie uitleggen wat minimalisatie is, waar ik ben begonnen en de blogs daarna zullen vooral een ritje zijn in mijn reis met minimalisatie. Verder wil ik meer creatieve dingen gaan delen. Meer gedichten, wellicht korte verzonnen verhalen, er zullen nog steeds blogs verschijnen waarin ik mijn leven deel en ik zal meer mijn creatieve dingen willen delen met jullie. Een aantal projecten zal ik delen, een aantal projecten moeten nog even geheim blijven, maar ook daar zullen zeker blogs voor komen!

Ook zou ik jullie willen vragen, als er iets is wat jullie graag in mijn blog zouden willen zien, schroom dan niet om hieronder een reactie achter te laten en ik zal kijken of ik er wat mee kan.

Bedankt voor het lezen en op naar weer een actievere blog!

-Steffanie’s wereld.