Wie is Steffanie?

Mijn naam is Steffanie, ik ben 26 jaar en heb zwart haar. Mijn oog kleur is eigenlijk niet echt duidelijk omdat alle kleuren er eigenlijk in zitten. Mijn hobby’s zijn tekenen, knutselen, zingen, wandelen, gamen en lezen. Zo vind ik het ook fijn om creatief bezig zijn. Je hoeft het mij maar te vragen en ik maak het voor je. Nu volg ik dagbesteding waar ik ook creatief bezig kan zijn en daar ben ik vooral bezig met stenen schilderen, naambordjes maken, glas en houten lijstjes met foto’s bewerken en zo nog veel meer.

Naast mijn creativiteit ben ik erg muzikaal. Zo heb ik blokfluit, panfluit, djembé, keyboard, gitaar en kalimba leren spelen. Maar momenteel speel ik vooral ukelele en tankdrum. Ook zing ik graag en heb ik jaren op koren gezeten. Op de basisschool begon ik ooit met een schoolkoor. Daar deden we ook musicals een aantal keer per jaar. Toen ik van school af ging ben ik een aantal jaar gestopt. Later toen ik bij instellingen ben gaan wonen (daarover later meer) ben ik in een band gegaan. Maar na een jaar viel de band uit elkaar en ben ik er vanaf gegaan. Toen volgde popkoor Prestige, hier zaten 150 leden op en we repeteerde in een kleine ruimte. Er was niemand van mijn leeftijd dus daar ben ik mee gestopt.

Zingen heb ik toen een tijdje met rust gelaten, maar miste het best wel. Toen ben ik opzoek gegaan naar een koor dat meer bij mij paste. In 2017 ben ik bij de jeugdpopkoor Out Of The Blue gegaan. Een heel fijn koor voor allemaal jongeren van mijn leeftijd en jonger waar iedereen gelijk was aan elkaar. Waar het niet raar was of lastig als je een psychisch probleem had. Helaas heb ik hier maar 5 maanden op gezeten, omdat ik ging verhuizen en het niet aan kon met de reistijd.

Wat kan je verder verwachten op m’n blog, zo deel ik m’n levensverhalen en ook schrijf ik over m’n diagnoses, m’n creativiteit, m’n muzikaliteit en een kijkje in m’n traject over een hulphond.

Greetz Steffanie’s World